Boom planten

Van kluiten tot uit de kluiten gewassen bomen planten

Contacteer ons

aanplant

Ons hart bloedde.

We zagen hoe ‘een collega’ een prachtige metershoge boom zonder meer de grond instak. Zonder iets te weten over de status van de bodem. Zonder rekening te houden met hoe die boom er binnen twintig jaar zou uitzien. Al waren we er vrij zeker van dat die boom niet eens het eerste jaar zou doorkomen. En jammer genoeg kregen we gelijk.

De natuur, da’s geduld hebben. Het kost tijd om iets te laten groeien. Hoe een kleine kluit zich langzaam ontwikkelt tot een machtige boom – genieten!

Maar misschien wil jij dat de zaken vooruitgaan. Wil jij meteen genieten van een afgewerkte tuin. De oplossing: een uit de kluiten gewassen boom planten.

De technische uitvoering is niet zoveel anders dan bij een kluit uitplanten. Maar in plaats van een aanhangwagen voor het vervoer, schakelen we een trailer in. En onze schop ruilen we in voor een graafmachine.

Planten is vooruit denken
Maar het voorbereidende werk is even belangrijk als een goede uitvoering. Dat doe je niet met machines, maar met kennis van zaken. En een portie gezond verstand. Anders kom je aan zoals de hierboven genoemde collega en zijn klant.

Als je een boom plant, moet je rekening houden met de boomsoort en de standplaats. Waar komt hij te staan? Welk einddoel heb je voor ogen? Hoeveel ruimte moet je openlaten rond de stam? Iets waar naar onze mening veel te weinig aandacht aan wordt geschonken. Hoe zit het met het leven in de bodem?

Een boom planten, is vooruitdenken op lange termijn. Maar je ziet het: wij zijn voorbereid als we met onze trailer komen aanzetten!

Dit doen we ook

Afspraak maken

Boomonderzoek

De juiste inschatting dankzij een visuele boomcontrole en nader technisch onderzoek.

Vellen

Van rechttoe rechtaan vellen tot het moeilijkere werk

Boomzorg

Boomzorg is de rode draad doorheen alles wat we doen

Beheer & Inventarisatie

Handleiding en kostenbeheer voor je bomenbestand

Snoeien

Goed snoeien begint bij een duidelijke visie

Eerst klappen, dan kappen

Certificaten

Contacteer ons