Beheer & Inventarisatie

Handleiding en kostenbeheer voor je bomenbestand

Contacteer ons

DeBeerEnDeVos_28042021-9

Kan je het je nog herinneren?

In het middelbaar is het vaste kost in de lessen biologie: maak een herbarium. Kan je het je nog herinneren? Dan trok je het bos in, zocht je zoveel mogelijke verschillende bladeren bijeen en begon je te inventariseren.

Een beheerplan opstellen is niet zo gek anders. Wij maken een inventaris van jouw tuin, park, weiland of eender welke lap grond. Hoeveel bomen zijn er? Welke soorten?

Met onze Trimble-GPS wandelen we van boom tot boom en duiden ze aan op een virtuele kaart. Het resultaat is een visueel overzicht van je bomenbestand.

Voor gemeentewerken leveren we alles in het G.I.S.-systeem.

Handleiding voor je bomenbestand
Daar voegen we dan nog relevante data aan toe. Wat is de hoogte? Blaakt de boom van gezondheid of net niet? Welke beheersmaatregelen zijn er dringend en waar moet je op letten in de toekomst?

Zo krijg je niet alleen een kaart met alle bomen erop. Maar ook een handleiding voor elke individuele boom. En een zicht op de kosten die bij een goed beheer komen kijken. Jij bepaalt hoe die kaart eruitziet. Net zoals hoe gedetailleerd de info moet zijn die we bij elke boom zetten.

Nieuw plan of evaluatie van een bestaand bestand?
Of het nu een volledig nieuw beheerplan is of de evaluatie van een bestaand. Of je nu beheerder bent van een volledig park, landschapsarchitect of eigenaar van een grote tuin: geef ons een seintje. En wij vertalen de natuur in data.

Dit doen we ook

Afspraak maken

Boomonderzoek

De juiste inschatting dankzij een visuele boomcontrole en nader technisch onderzoek.

Vellen

Van rechttoe rechtaan vellen tot het moeilijkere werk

Boomzorg

Boomzorg is de rode draad doorheen alles wat we doen

Boom planten

Van kluiten tot uit de kluiten gewassen bomen planten

Snoeien

Goed snoeien begint bij een duidelijke visie

Eerst klappen, dan kappen

Certificaten

Contacteer ons